Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Šéf pražské TOP 09: Praha je mafiánské Palermo. A primátor...

Šéf pražské TOP 09: Praha je mafiánské Palermo. A primátor...
František Laudát | zdroj: Parlamentnilisty.cz

Předseda pražské TOP 09 a místopředseda poslanců této strany František Laudát se v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz vyjádřil k politickému dění v Praze a na pražské radnici. Situace na radnici je podle něho velmi špatná. Nikdy nebyl zastáncem koalice s ODS, nicméně si myslí, že by už koalice měla dovládnout.

„Situaci na pražské radnici považuji za špatnou. TOP 09 se musí vyrovnávat s tím, že většina našich lidí nemá politickou zkušenost. Na nejvíce horkých židlích v městské radě jsou, až na jednu výjimku, političtí nováčci. Absurdně nikoliv opozice, ale část koaliční ODS nám i panu primátorovi nic nedaruje,“ řekl ParlamentnímListům.cz Laudát.

Palermo

To, co se dnes odehrává v Praze, nemá podle něho obdoby od devadesátého roku. Podle něho se vládu nad Prahou a kontrolu nad finančními toky hlavního města snaží ovládnout mafiánské struktury. Prahu přirovnává k sicilskému městu Palermo, které je známé tím, že tam vždy měla silné pozice mafiánská organizace Cosa Nostra.

„Říkám otevřeně, že Praha se změnila v Palermo. Palermo je na tom možná dnes lépe než Praha. Jsme svědky historicky nejhlubší krize ODS, která byla v Praze dominantní téměř 20 let. Logicky se tedy její krize dominantně promítá v hlavním městě. Kruhy, které se nalepily na ODS, šedá zóna, která vznikla za Pavla Béma, v zoufalé snaze pokračovat v manýrech jeho éry, dělají vše možné i nemožné pro to, aby udržely byznys z veřejných zdrojů,“ říká k situaci v Praze šéf pražské topky.

Laudát koalici s ODS nechtěl

Zdroje: