Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Schwarzenberg také urážel: Ať všichni drží hubu! Bobošíková je znechucená

Schwarzenberg také urážel: Ať všichni drží hubu! Bobošíková je znechucená
zdroj: Mediafax

Ministři TOP 09 nedokázali přenést přes srdce urážku jejich předsedy Karla Schwarzenberga a opustili středeční jednání vlády. Vadí jim, že ministr školství Josef Dobeš hájí svého chráněnce, bývalého kandidáta nacionalistická Národní strany, Ladislava Bátoru.

"Naše české politické spektrum je plné podobných výroků a skoro nikoho to příliš nepobuřuje. Pokud se i ministr zahraničí Schwarzenberg nelichotivě vyjadřoval na adresu pana Ladislava Bátory, měl by přece počítat s tím, že to přinese odezvu ve stejné stylu - na hrubý pytel, hrubá záplata, to přece platilo dřív, stejně jako nyní," řekla Jana Bobošíková.

Zbytečný humbuk

A připomněla i výroky Karla Schwarzenberga (předsedy TOP 09), které také nepokládá za příliš šťastné - například ty, že by si Česká republika měla změnit státní znak a dát do něj místo lva sojku či krtečka.

"A když se na moji adresu vyjádřil ministr kultury Jiří Besser (TOP 09), že by mě měli upálit jako čarodějnici, tak jsem to také nepokládala za příliš vtipné, ale nikdo ho za jeho slova neodvolával, ani nevolal k zodpovědnosti či omluvě. Proto mě zaráží, že se dělá z nějakého výroku pana Bátory takový humbuk, který já posobně pokládám za zbytečný a přirovnala bych ho k bouři ve sklenici vody. Mám pocit, že se to dělá jen proto, aby se zakryly jiné, důležitější věci," dodala Bobošíková.

Celý článek naleznete na ParlamentniListy.cz.