Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Samková opět řádila: Všechny vlády od revoluce se budou smažit v pekle

Samková opět řádila: Všechny vlády od revoluce se budou smažit v pekle
Klára Samková | zdroj: Isifa.com

Známá advokátka Klára Samková se po čase vyjádřila k „věčnému“ tématu, kterým v naší zemi romská otázka bez pochyby je. V reakci na obdržený dopis uvedla, že různí aktivisté a lidskoprávní zmocněnci napáchali tak velké škody, že je někdo těžko napraví. „Jsou to kvalifikovaní zločinci,“ řekla jasně.

Doktorka Klára Samková se na svém facebookovém profilu obsáhle vyjádřila k e-mailu, v němž jí kdosi zaslal pasáže rozhovoru ParlamentníchListů.cz se senátorem ODS Jaroslavem Zemanem, který vyšel počátkem ledna letošního roku.

V něm senátor Zeman mimo jiné podrobně a bez politické korektnosti z vlastních zkušeností komentuje romskou problematiku. „Ti lidskoprávní zmocněnci pro romskou otázku, co se tím živí, jsou mi k smíchu. Myslím si, že stát, který dává cikánům peníze, by po nich měl chtít práci. Ať dělají veřejnou službu, ať uklízí. Z mého pohledu má každý právo být líný, ale pak může ležet v příkopě, na to má také svaté právo, ale vy ani já nemáme povinnost někoho živit. Když je někdo nemocný, slabý, má problém, tak pomozme, to je naše povinnost. Ale když je někdo líný, tak má na to svaté právo, ale nesmí se divit, že nedostane peníze,“ řekl tehdy senátor ODS.

Kocáb, Šimůnková, Uhl… Kvalifikovaní zločinci

„Když tu bude nevládní organizace provozovaná ze soukromých peněz, tak ať jich je tu třeba 300. Ale žádné státní peníze bych jim nedával. To jsou akorát lidé, kteří se tím živí,“ uvedl v lednu pro ParlamentníListy.cz Jaroslav Zeman.

Zdroje: