Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Občasný déšť

Samková hájí Okamuru: Viníky jsou páni poslanci

Samková hájí Okamuru: Viníky jsou páni poslanci
Klára Samková | zdroj: Mediafax

Tomio Okamura a jeho advokátka Klára Samková prý mohou zavinit odklad voleb prezidenta. Takové názory občas z médií začínají v souvislosti s podáním ústavní stížností zaznívat. Doktorka Samková je však odmítá, vinu podle ní nesou zákonodárci.

Lednový termín konání přímé volby prezidenta je zatím nejasný. Tomio Okamura, jehož vyškrtnutí z voleb potvrdil i Nejvyšší správní soud, podá se svojí advokátkou Klárou Samkovou ústavní stížnost. A Ústavní soud není pro rozhodnutí nijak časově limitován.

Samková odmítá možné výčitky, že by za případné odložení voleb nesla s Okamurou odpovědnost. „Není pravda, že prezidentská volba nebude kvůli nám, ale pokud nebude, tak viníky jsou páni poslanci, kteří nejsou schopni dát dohromady smysluplný zákon, který by neurážel elementární cit pro spravedlnost. To je nejdůležitější a myslím, že i nejhorší. Za to my nemůžeme,“ uvedla.

Během vysílání prezidentského vydání pořadu Hyde park ČT24 senátor Tomio Okamura řekl, neregistrací ze strany Nejvyššího správního soudu pokračoval řetěz účelových rozhodnutí proti jeho osobě. Naznačil, že systém nechce, aby lidé jako on měli ve volbách šanci.

Zdroje: