Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Rozčílené maminky zasypaly kabinet použitými plenami

Rozčílené maminky zasypaly kabinet použitými plenami
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Od koně sv. Václava vyrazil v pátek odpoledne pochod přibližně dvou set rodičů s kočárky. Jeho účastníci měli namířeno k Úřadu vlády, kde chtěli vyjádřit naplno svoji nespokojenost s reformami ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka.

Protest získal podporu iniciativy Pro Alt, senátora Zdeňka Škromacha ale i novopečeného předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky.

Ani na housku

Had přibližně dvou set aktérů se dal za hlasitého pískotu do chodu z Václavského náměstí. Transparenty ,,Kalousku nemáme ani na housku," ,,Jaromíre, to neděláš dobře" nebo "Ještě nemluví, ale řekli by ti to," dostatečně vystihovaly náladu převážně účastnic s kočárky a malými dětmi.

"Čekali jsme větší účast, ale nezapomínejme, že protestní akce probíhala souběžně ve třech krajských městech Praze, Brně a Ostravě. Chtěli jsme jen veřejnost upozornit na smutnou skutečnost, že rodiny na rodičovské dovolené dostávají méně a méně. Od této vlády žádnou pomocnou ruku neočekáváme," sdělila ParlamentnímListům.cz Erika Parkanová organizátorka protestu.

Celý článek na ParlamentniListy.cz