Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -1°C Slabý déšť

Rodiče Aničky chystají další výzvu. Únos není vyloučen

Rodiče Aničky chystají další výzvu. Únos není vyloučen
zdroj: Mediafax

Rodiče pohřešované devítileté Anny Janatkové z Prahy stále věří, že jejich dceru někdo unesl a chystají další výzvu pro případné pachatele. Na tu první, kdy nabídl otec za svou dceru miliony, nikdo nezareagoval.

Informuje o tom v pátek server iDnes.cz.

Zatím není ovšem zřejmé, jakou formu veřejné výzvy zvolí rodiče dívky tentokrát, píše server. Po Aničce pátrají policisté, vojáci i dobrovolníci neúspěšně už čtvrtý týden. Pátrání se zaměřuje hlavně na oblast pražské Troji, kde se dívka ztratila. Našel se pouze její batoh a láhev s pitím.

Rodina už výzvu probírala s policií

Rodina už možnost veřejného apelu probírala s policií. "Připravujeme vhodný postup, zřejmě to bude příští týden. Jakou formu bude výzva mít a komu bude adresována, zatím není zřejmé," řekla iDnes.cz policejní mluvčí Andrea Zoulová. Potvrdil to i rodinný přítel Janatkových, který je prostředníkem mezi rodiči dívky a médii. Ani on ovšem nebyl konkrétnější.

Na případu pracuje podle mluvčí Zoulové stále rozsáhlý tým kriminalistů, připomíná server. Pátrání v terénu už není tak intenzivní, nepomáhá ani armáda, ale policisté prověřují další indicie a poznatky a do míst, kde se měla Anička pohybovat, se stále vracejí.

V souvislosti se zmizením dívky byl policií v říjnu zadržen jednačtyřicetiletý recidivista, jehož DNA se našla na zmíněném batohu. Muž byl obviněn z trestného činu zbavení osobní svobody - mimo jiné proto, že neuspěl na detektoru lži, přiznal, že na místě byl a batoh držel v ruce. Soud jej však odmítl umístit do vazby pro neexistenci přímého důkazu, že spáchal na dívce  násilí.

"