Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Rebel Huml se raduje: Jsem volný. A Kristýnu jsem radši doprovodil

Rebel Huml se raduje: Jsem volný. A Kristýnu jsem radši doprovodil
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Rychlé zvraty ve vývoji krize uvnitř strany Věci veřejné s sebou přinesly ve čtvrtek večer také to, že dosavadní předsedkyně poslaneckého klubu strany Kristýna Kočí byla zbavena funkce a potažmo i členství ve straně.

Dlouhodobější rebel, poslanec Stanislav Huml, o kterém se spekulovalo, že bude také vyloučený z klubu, nakonec vystoupil sám. Jak řekl ParlamentnímListům.cz, prý se tím osvobodil.

"Bylo toho opravdu už tolik, že jsem velmi rád, že to skončilo a stojím mimo - nejsem už s touto stranou spojovaný," řekl ParlamentnímListům.cz od včerejšího večera už nezařazený poslanec Stanislav Huml.

Jak přiznal, praktiky, kterého ho tolik znechutily a které dlouhodobě hlasitě kritizoval, nebyly od samého počátku jeho propojení s véčkaři, patrné. "To všechno se vyvíjelo a vycházelo na povrch až postupem doby. To, co se spustilo po zveřejnění informací v médiích díky Jaroslavu Škárkovi, už je jen vrchol toho, co všechno se za působením této strany skrývá," uvedl dále pro ParlamentníListy.cz Huml. Ani informace, které zveřejnila MF Dnes už proto Humla nepřekvapují.

Celý článek na Parlamentnilisty.cz