Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Rath v nové knize slovně pohřbil Kalouska a spol

Rath v nové knize slovně pohřbil Kalouska a spol
zdroj: tisková zpráva

Ve středu odpoledne představil středočeský hejtman a poslanec ČSSD David Rath svou knihu. Velká část díla s názvem NÁZORY & VIZE je věnována Rathovým oponentům. Že v této pasáži najdeme jen málo chvály je nabíledni. "Stává se z něj lidská hlína," reagoval jeden z nich.

S vtipem sobě vlastním, který ale rozhodně nepřijde vtipný těm, na koho je zaměřen, David Rath ve zmíněné knize ve zkratce popisuje svoji kariéru od založení Lékařského odborového klubu přes prezidentování České lékařské komory, vedení resortu zdravotnictví až po současné hejtmanské křeslo ve Středočeském kraji.

Kdo četl Rathovy blogy, zná podstatnou část knihy

„Knihu David Rath představí odpoledne v Poslanecké sněmovně. Pokud vím, vysloveně nové jsou zde karikatury v úvodu. Druhá polovina knihy, věnovaná různým politikům je sestavena z valné části v internetových blozích více či méně publikovaných názorů Davida Ratha," informoval ParlamentníListy.cz Tomáš Sazima z tiskového odboru sociální demokracie.

Nikoho tak nepřekvapí, že ve zmíněné druhé polovině knihy tak najdeme Rathovi osobní názory a spekulace nad předchůdcem v hejtmanském křesle Petrem Bendlem (ODS), ministrem financí Miroslavem Kalouskem (TOP 09) či ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem (TOP 09). Ovšem kritizovaných jmen zde najdeme mnohem více. A soucit nemá Rath ani se svými spolustraníky. 

Celý článek na ParlamentniListy.cz