Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Řápková nemá slitování: Běžte pracovat, nebo bude další násilí

Řápková nemá slitování: Běžte pracovat, nebo bude další násilí
zdroj: Mediafax

Brutální útoky ve Šluknovském výběžku na severu Čech, podle policistů rasově motivované, nejsou podle bývalé chomutovské primátorky a poslankyně Ivany Řápkové (ODS) ojedinělým jevem. Naopak, dá se prý očekávat jejich nárůst.

Důvodem je podle Řápkové pocit beztrestnosti a nedotknutelnosti obyvatel sociálně vyloučených lokalit. Řešením pak pouze zpřísnění vyplácení sociálních dávek a systematické učení pracovním návykům u problémových osob. Zpřísnění podmínek naopak nesmí zasáhnout ty, kteří práci poctivě hledají.

Brutální útoky ve Šluknovském výběžku na severu Čech, podle policistů rasově motivované, nejsou podle bývalé chomutovské primátorky a poslankyně Ivany Řápkové (ODS) ojedinělým jevem. Naopak, dá se prý očekávat jejich nárůst. Důvodem je podle Řápkové pocit beztrestnosti a nedotknutelnosti obyvatel sociálně vyloučených lokalit. Řešením pak pouze zpřísnění vyplácení sociálních dávek a systematické učení pracovním návykům u problémových osob. Zpřísnění podmínek naopak nesmí zasáhnout ty, kteří práci poctivě hledají.

Seky mačetou na nechráněnou hlavu, dvacítka útočníků rozbíjejících vchodové dveře jen proto, aby se dostala ke svým obětem, z nichž jednu těžce zraní. A k tomu všemu videozáznamem prokázané rasově motivované jednání romských útočníků. To jsou obrázky, které si občané vybaví při vyslovení jmén Rumburk či Nový Bor.

Celý článek na ParlamentniListy.cz