Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Rakouský Katschberg - více přírody, pohody, sněhu i slunce

Rakouský Katschberg - více přírody, pohody, sněhu i slunce
Zimní dovolená na Katschbergu | zdroj: Österreich Werbung - Achim Meurer

K nejoblíbenějším lyžařským střediskům jihorakouských Korutan patří Katschberg. Ubytovat se můžete v hotelu či apartmánu přímo na sjezdovce. Ráno jen připnete lyže a bez dalšího zdržování začnete sjíždět perfektně upravené svahy a užívat si pohodu na slunečné terase Alp, jak se Korutanům přezdívá.

Na Katschberg se jezdí především za skvělým lyžováním. Středisko leží v optimální nadmořské výšce 1.150 až 2.220 metrů na jižní straně hlavního alpského hřebene. Nabízí dostatek modrých i černých sjezdovek, valnou většinu ale tvoří široké a přehledné červené svahy. Pro vášnivé lyžaře je zásadní informace, že se na Katschbergu lyžuje skutečně celou zimu, a to i v případě nepřízně počasí - každý metr sjezdovek se tu totiž dá zasněžovat uměle. Mezi lyžařskými areály na horách Aineck a Tschaneck je možné pohodlně přejíždět po lyžařském mostě vybaveném dopravním pásem.

Katschberg je rájem pro deti Katschberg je rájem pro děti | zdroj: Tourismusregion Katschberg-Rennweg Franz Gerdl

Ubytovat se můžete v některém z hotelů, penzionů či apartmánů přímo na sjezdovce. Všechny nabízejí prvotřídní servis, zvláště co se týče pohodlí hostů. Rakušané si totiž neumějí představit lyžování bez následného odpočinku v sauně či bazénu, v řadě hotelů tak můžete navštívit špičková wellness a relaxační centra. Vítanými hosty jsou tu i nejmenší děti, pro které je v mnohých restauracích připraven speciální dětský jídelníček. Ve většině hotelů se mohou vyřádit v dětských koutcích a na dětských hřištích. Aby si dovolenou užili i rodiče, můžou svěřit děti do péče zkušeným chůvám v hotelu a vyrazit na chvíli za zábavou.

Snehulák vzdy potesí (c) Katschberg Tourismus Sněhulák vždy potěší | zdroj: Katschberg Tourismus

Pokud byste nechtěli trávit dovolenou přímo v lyžařském středisku, nabízí se možnost ubytování v šest kilometrů vzdálené obci Rennweg, odkud vás za pouhých deset minut ke svahům i zpět zdarma odveze skibus. Katschberg se každoročně snaží pro své návštěvníky rozšířit nabídku služeb nebo zavést do programu něco zbrusu nového. Letošní zimní sezonu si tak můžou turisté poprvé projít romantickou Katschbergskou adventní cestu. Jde o nenáročný dvoukilometrový okruh, který hosty, především rodiny s dětmi, zavede až do výšky 1.700 metrů nad mořem a cestou je seznámí s vánočními zvyky a tradicemi.

Pro bližší informace o zimní dovolené na Katschbergu a v dalších rakouských zimních střediscích navštivte oficiální stránky austria.info/cz.

Z hotelu prímo na sjezdovku (c) Z hotelu přímo na sjezdovku | zdroj: Tourismusregion Katschberg

Zdroje:
Inzerce