Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 10°C Polojasno

Přední české basketbalistky se utkají s týmem osobností v rámci benefičního zápasu. Nebude chybět ani česká hvězda NBA Tomáš Satoranský

Přední české basketbalistky se utkají s týmem osobností v rámci benefičního zápasu. Nebude chybět ani česká hvězda NBA Tomáš Satoranský
zdroj: Tisková zpráva

V neděli 12.6.2022 od 14:00 v hale Folimanka proběhne benefiční basketbalové utkání „Hrajeme za lepší nádech“ na podporu nemocných cystickou fibrózou. V něm poměří své dovednosti výběr ženské basketbalové reprezentace a tým osobností Real Top Praha, v čele s hercem Ivanem Trojanem a posílí je také česká NBA star Tomáš Satoranský.

Proč se hraje „za lepší nádech”? „Pacienti s cystickou fibrózou (CF) mají největší problém s plícemi – s každým onemocněním, které je pro zdravého člověka banální (rýma, chřipka, kašel), dochází k destrukci plicní tkáně a snižuje se tak jejich kapacita,“ vysvětluje organizátorka Květa Benediktová. „Proto jsme se rozhodli tyto nemocné, kteří se dožívají průměrného věku 27 let, podpořit pomocí benefičního utkání s předními basketbalovými hráčkami i hvězdami z jiných sfér. Protože není nic horšího, než ztrácet dech,“ dodává. 

Benefiční odpoledne budou uvádět moderátoři Barbora Černošková a Jan Smetana. O hlavní program se postarají české basketbalové reprezentantky. Účast si nenechá ujít Markéta Bednářová (Mokrošová), Ilona Burgrova Veronika Bortelová, Michaela Ferančíková (Pavlíčková), Eva Horáková (Němcová), Hana Horáková (Machová), Eva Hlaváčková Vítečková, Kateřina Mahlerová (Křížová), Edita Šujanová, Ivana Vecerova a Míša Uhrová. 

Proti nim se ale s velkými ambicemi postaví herci Ivan Trojan, aktuálně jediný Čech v NBA Tomáš Satoranský, dále herec Zdeněk Piškula, Erik Tabery nebo scénárista a režisér Petr Kolečko. Nevynechají ani úspěšní basketbalisté Petr Czudek či Jiří Welsch. 

Těšit se můžete také na výstavu Slaného kalendáře 2022 s dospělými, jež trpí cystickou fibrózou, autorem fotografií je Herbert Slavík. Výtěžek bude věnován na podporu pacientů nemocných cystickou fibrózou a to prostřednictvím Klubu nemocných cystickou fibrózou. Klub CF letos slaví 30 let a výrazně přispívá ke zlepšení kvality života těchto pacientů.

N22_nadech_inzerce_263x185 zdroj: Tisková zpráva

Benefiční utkání Za lepší nádech

Kdy: neděle 12. června 
Kde: hala Folimanka, Na Folimance 2, Praha 
V kolik: 14:00 
Vstupné: dobrovolné 

Předběžný harmonogram: 
14:00 Otevření haly 
14:00–15:00 Doprovodný program ve vestibulu, osvěta o CF, tombola, občerstvení
15:00 Start utkání 
15:45 Poločas – tanečnice, skipping boys... 
16:50 Autogramiáda 
17:30 Konec akce 

Více najdete na www.zalepsinadech.cz

Zdroje:
Inzerce