Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Pravdu má prý Klaus. Kočkování s Topolánkem ale ODS pobavilo

Pravdu má prý Klaus. Kočkování s Topolánkem ale ODS pobavilo
zdroj: Mediafax

Server ParlamentníListy.cz požádal předáky ODS, aby okomentovali mediální přestřelku mezi prezidentem a zakladatelem ODS Václavem Klausem a bývalým předsedou občanských demokratů Mirkem Topolánkem týkající se spojení byznysu a politiky.

„ODS samozřejmě doplatila na nešťastné Topolánkovo předsednictví a na prorůstání lobbistických struktur do této politické strany. V tomto neblahém trendu ODS nebyla sama," odpověděl prezident na dotaz MF Dnes, proč dopadla ODS v komunálních volbách ve městech historicky nejhůře.

„Pokud byl kdy v Česku někdo symbolem prorůstání byznysu do politiky, byl to právě Václav Klaus a podnikatelská klika, která jej obklopuje už z dob divoké privatizace," reagoval ostře ve svém prohlášení Topolánek.

Topolánek by měl vážit slova

Podle předsedy Senátu Přemysla Sobotky jde o úplně zbytečnou přestřelku. „Mirek Topolánek by měl více zvažovat svá slova. Tento problém s lobbismem se netýká pouze ODS, ale i dalších stran. Vzhledem k mému kroku v souvislosti s odchodem Mirka Topolánka z předsednického postu se k tomu nechci příliš vyjadřovat, ale domnívám se, že větší pravdu má ve svém vyjádření prezident Klaus," řekl ParlamentnímListům.cz Sobotka.

Celý článek na ParlamentniListy.cz