Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Pospíšil na Primě nepustil Dienstbiera téměř ke slovu

Pospíšil na Primě nepustil Dienstbiera téměř ke slovu
zdroj: tisková zpráva

Nedělní Partie televize Prima měla dva hosty - současného ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila (ODS) a jeho stínového protějška za ČSSD Jiřího Dienstbiera. Mluvil však převážně právě současný šéf resortu.

Témata nedělní politické diskuze na Primě, kterou jako obvykle sledoval analytik Břetislav Polách, je možné rozdělit do čtyř kategorií. V té první se řešila kauza údajného sledování pražských politiků agenturou ABL, druhá se zabývala odvoláním nejvyšší státní zástupkyně Renáty Vesecké, třetí snižováním platů soudců a poslední kapitola probírala novely zákona připravované Jiřím Pospíšilem a řešící například výši soudních poplatků.

"Škoda, že televize Prima neposkytuje doslovný přepis debaty, protože z toho by šlo jednoznačně ukázat, jak hodně Jiří Pospíšil v debatě dominoval. Dobrý by byl princip, který se užívá ve fotbale při držení míče a je v procentech. Já jsem ta slova sice nepočítal, ale od začátku pořadu, tedy od 11:00 až do 11:08 hovořil jen a pouze Jiří Pospíšil. Jeho oponent řekl stěží dvě věty."

Celý článek najdete na ParlamentniListy.cz