Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Pohovor na šéfa policie má být "šitý na míru" Johnovu náměstkovi

Pohovor na šéfa policie má být "šitý na míru" Johnovu náměstkovi
zdroj: tisková zpráva

ParlamentníListy.cz získaly od nejmenovaného zdroje z policejního prostředí tip, kdo by mohl být nejúspěšnějším kandidátem výběrového řízení na policejního prezidenta. Podle zdroje má část testů nahrávat náměstkovi z ministerstva vnitra Viktoru Čechovi.

Na rozdíl od nestálosti komise, k čemuž v nejbližších dnech řekne své i premiér Nečas, je vybrán pevný průběh výběrového řízení, který by však mohl být někomu šitý na míru...

"Psychotesty mají prokázat odolnost, schopnost rozhodování v krizových situacích a bude je provádět tým psychologů z policejní akademie ČR. Kandidát projde řízeným interview a standardními třemi screenovacími metodami, které jsou reliabilní a validní," vysvětluje harmonogram výběrového řízení serveru ParlamentniListy.cz tiskový mluvčí ministerstva vnitra Pavel Novák.

Jazyko(K)lam

Objevily se však spekulace, že jazykové pohovory mohou být někomu "šité na míru". "Uchazeč si může vybrat z angličtiny, němčiny, francouzštiny a španělštiny, pohovor v ruštině nebude umožněn," sdělil dále redakci Pavel Novák.

Celý článek na ParlamentniListy.cz