Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Peake (VV): Ztrapnili jsme se, musíme nést následky

Peake (VV): Ztrapnili jsme se, musíme nést následky
zdroj: Mediafax

Podle místopředsedkyně Věcí veřejných Karolíny Peake byla její strana zveřejněním nahrávky zesměšněna. Vinu prý nese ale pouze tím, že není tak zralá jako zavedené strany.

Místopředsedkyně Věcí veřejných Karolína Peake v sobotu nešetřila kritikou do vlastních řad. Véčka jsou podle ní politickými amatéry, které se daří ztrapňovat. Peake to uvedla v otevřeném dopise, který v sobotu rozeslala médiím.

Véčka jako političtí amatéři

"Ano, my, Věci veřejné, jsme političtí amatéři, které se daří ztrapňovat. Například nahrávkami ze soukromých mejdanů. Naše vina - nebo možná spíš naše smůla. Musíme nést následky. Jen bych ráda, aby si někdo položil otázku, jak by asi vypadala tajná nahrávka natočená třeba na dýchánku u pana Kalouska nebo u pana Tluchoře," napsala Peake. Situaci se zveřejněním nahrávky březnového jednání Věcí veřejných přirovnala k praktikám StB.

Věci veřejné jsou ale podle jejich místopředsedkyně na vině také. Výhradně však kvůli své nezralosti. "Ano, Vít Bárta se češe jako Napoleon a kdoví, jestli se podobně občas i necítí. Ale ukradl něco? Prokázala se mu nějaká korupce? Nebo je podezřelý jen z toho, že do politiky investuje vlastní peníze?" obhajuje Víta Bártu Peake.

Véčka nechtějí rovnou sklízet ovoce

Ta zopakovala, že nevěří, že by poslanec a bývalý ministr dopravy Vít Bárta (VV) vstoupil do politiky kvůli ekonomickým ziskům. "Pro takový účel by bylo přece výhodnější vstoupit do některé z etablovaných stran, přispět jí sponzorským darem a pak už jen sklízet ovoce," soudí Peake.

Véčka tak i přes skandály, které otřásly jak existencí této strany, tak celého kabinetu, považuje za adekvátní alternativu k zavedeným partajím.

Peake: Možná se neudržíme na nohou

"Možná se VV kvůli kampani organizované zvenčí a našemu amatérismu neudrží ani na nohou. Pak ovšem neprohrají jen 'vévéčka'. Není totiž vyloučené, že k dalším volbám přijdou třeba jen voliči KSČM," soudí místopředsedkyně strany. Právě ta se přitom v nadcházející volbě šéfa strany bude o tento post spolu s Radkem Johnem a Dagmar Navrátilové ucházet také.