Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Peake rezignovala na cáru papíru. Získali jsme ho

Peake rezignovala na cáru papíru. Získali jsme ho
Karolína Peake | zdroj: isifa/MAFRA/Michal Šula

ParlamentnímListům.cz se podařilo získat rezignační dopis Karolíny Peake na funkci předsedkyně strany LIDEM. Spolustraníkům v ručně psaném dopise sděluje, že již nemá další energii k práci, kterou započala.

„Vážení kolegové, vážená republiková rado, vážení a milí členové strany LIDEM – liberální demokraté, dovolte mi, abych vám tímto oficiálně oznámila své rozhodnutí rezignovat k dnešnímu dni na funkci předsedkyně strany LIDEM,“ sděluje na úvod dopisu, který mají ParlamentníListy.cz k dispozici, své rozhodnutí bývalá vicepremiérka Nečasovy vlády.

Své rozhodnutí zdůvodnila vyčerpáním. „Energie, kterou jsem měla na budování naší strany a její ukotvení na politické scéně, energie na snahu o sjednocení názorů poslanců zastupujících stranu LIDEM vzájemně a navíc s poslanci nezařazenými, ale sdruženými v našem neformálním klubu, energie, kterou jsem věnovala upřímné snaze o férovou spolupráci a fungování středopravé vlády, tato energie se vyčerpala,“ vzkázala členům své strany Karolína Peake.

Ta v závěru dopisu dodává, že strana LIDEM má svoji budoucnost na politické scéně a přeje spolustraníkům vůli podílet se na správě naší republiky.

Karolína Peake ještě jako místopředsedkyně Věcí veřejných v dubnu 2012 z VV vystoupila a založila vlastní politickou stranu, kam přešli i někteří další poslanci VV. Ve vládě Petra Nečase pokračovala pod hlavičkou LIDEM jako vicepremiérka.

Po převzetí vedení země vládou odborníků Jiřího Rusnoka vlažně vystoupovala na podporu bývalé koalice a její údajné sněmovní většiny. Nakonec při hlasování o důvěře Rusnokově vládě proti tomuto návrhu aktivně nehlasovala. Rezignaci na post šéfky LIDEM v médiích zdůvodňovala i neshodami s ostatními členy strany.

Celý rezignační dopis Karolíny Peake:

 

Zdroje: