Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

ODS je na smrt nemocná a odmítá léčbu, děsí se pravicový lékař Šťastný

ODS je na smrt nemocná a odmítá léčbu, děsí se pravicový lékař Šťastný
zdroj: Mediafax

Podle poslance Borise Šťastného je ODS smrtelně nemocným pacientem, který si neuvědomuje hrozbu blízké smrti a odmítá léčbu. Volební výsledek je podle něho katastrofálnější než katastrofální. Signalizuje podle něho nepřetržitý pokles voličské podpory. Tvrdé jádro voličů ODS bylo rozbito a prakticky již neexistuje.

„Vždy se s nadsázkou říkalo, že v Praze by zvítězila ve volbách i tenisová raketa Václava Klause. Toto přirovnání poukazovalo na to, že v Praze i republice existovalo tvrdé jádro voličů ODS. Hlavní příčinou ztráty podpory, na kterou již upozorňuji dlouho a upozornil jsem na ni i na kongresu ODS, je ústup od autenticky pravicových hodnot občanských demokratů a neschopnost nabídnout voličským skupinám řešení jejich problémů a zlepšení jejich situace. Levicové voliče jsme nezískali a pravicové ztratili,“ zlobí se Šťastný.

ODS odmítá léčbu

V medicíně existují podle Šťastného dva typy pacientů. Jedni jsou ti, kteří si uvědomují, že jsou vážně nemocní a léčí se, aby neumřeli. Druhá skupina je už nemocná tak, že si nic neuvědomuje, nebo řada duševně nemocných si svůj stav neuvědomuje.

„Takový člověk nemůže dopadnou dobře. Pokud je na smrt nemocný a neléčí se, tak zemře. Já mám pocit, že ODS je v té druhé skupině. Buď si neuvědomuje nebo nechce uvědomit či bojí připustit, že je smrtelně nemocná a jestli se okamžitě nenechá vyšetřit kvůli jasné diagnóze a nenasadí léčbu příčin té nemoci, tak zemře. Když jsem již po několikáté viděl vedení ODS se skleslými hlavami a pobledlými obličeji, jak se pokouší vymlouvat na cokoli, jen ne na samotnou příčinu další a další volební porážky, tak už mám skutečně vážný strach o ODS. A pokud si někdo myslí, že to do voleb už jenom doklepeme, tak to tedy doklepeme k urně, která nebude volební, ale pohřební,“ míní Šťastný.

Zdroje: