Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

ODS hájí svého předsedu: Na rozdíl od Johna krotí své ego

ODS hájí svého předsedu: Na rozdíl od Johna krotí své ego
zdroj: Mediafax

Nezdá se politikům ODS, že premiér a předseda strany Petr Nečas příliš ustupuje koaličním partnerům a strhává tak ODS do defenzivy, která se může projevit další ztrátou voličů? A neměl by být Petr Nečas jako lídr razantnější?

Na to se zeptal server ParlamentniListy.cz.

Například v případě odvolání policejního prezidenta Oldřicha Martinů a jmenování Petra Lessyho dával nejprve Petr Nečas silná prohlášení, že je proti změně na tomto postu. Posléze ustoupil Věcem veřejným a Radek John si prosadil svou.

Petr Nečas dále s vyjádřením ke kauze ABL čekal tři dny, než Vítu Bártovi vzkázal, že po něm žádá omluvu. Bárta totiž na podzim premiéra ubezpečil, že agentura ABL nemá se špiclováním politiků ODS nic společného.

Razantní má být při obhajobě reforem

Předáci ODS však, aspoň navenek a oficiálně, stojí za svým předsedou a poukazují na to, že je nutné udržet koalici kvůli provedení reforem. „Premiér je zodpovědný za činnost vlády a provedení reforem. Jeho kroky vedoucí k uklidnění situace v koalici považuji za správné a odpodstatněné. Petr Nečas má mou plnou podporu," odpověděl ParlamentnímListům.cz předseda poslaneckého klubu Petr Tluchoř.

Celý článek na ParlamentniListy.cz