Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Odmítla obsloužit Zemana a nabízela slevu pravičákům. Teď v slzách odešla od výslechu

Odmítla obsloužit Zemana a nabízela slevu pravičákům. Teď v slzách odešla od výslechu
Miloš Zeman | zdroj: isifa/MAFRA/Alexandr Satinský

Agnieszka Pallová, spolumajitelka penzionu Modřín ve Velké Úpě v Krkonoších, byla včera na policejním výslechu. Právě ona v srpnu odmítla ve svém podniku obsloužit prezidenta Miloše Zemana. Informoval o tom server Aktuálně.cz.

V létě oslovila paní Pallovou a jejího manžela radnice v Peci pod Sněžkou, aby připravili pohoštění pro prezidenta a jeho doprovod, když delegace mířila při Svatovavřinecké pouti na Sněžku. "Se Zemanem nesouhlasíme, netěšilo by nás to," cituje server tehdejší výrok Agnieszky Pallové.

A následně se na internetových stránkách jejího penzionu objevila nabídka, že všichni příznivci pravice dostanou v podniku slevu 20 %.

To se ale stalo předmětem trestního oznámení, kterému nyní Pallová čelí. Stíhána je podle paragrafu 356 trestního zákona o podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod. Za to jí hrozí půl roku až šest let vězení.

Po návštěvě policejní služebny v Trutnově se Pallová neubránila slzám. "Myslela jsem, že se jen dozvím, že trestní oznámení bylo odloženo," citoval server slova Pallové krátce po policejním výslechu.

Podle serveru podnikatelka od letošního léta také musí čelit řadě kontrol od úřadů na základě četných udání.

Zdroje: