Dnes je neděle 28. dubna 2024., Svátek má Vlastislav
Počasí dnes 20°C Polojasno

OBRAZEM: Umělec pomocí papíru a foťáku vytváří úchvatné iluze

OBRAZEM: Umělec pomocí papíru a foťáku vytváří úchvatné iluze
To dáš, Indy! | zdroj: Profimedia

Britskému umělci Richimu McCorovi stačí jen trochu černého kartonu a foťák k tomu, aby vytvořil unikátní fotky. Vyřezávané obrázky zasazuje do reálného prostředí s takovou přesností, že vytváří dokonalou iluzi. 

Na sociálních sítích má umělec vystupující pod jménem Paperboy téměř půl milionu fanoušků a sledujících, před čtyřmi lety vydal knihu svých fotografií a už hezkých pár let se tak svému koníčku nemusí věnovat jen ve volném čase.

Přestože fotí, fotografem se nazývat odmítá. Zatímco práci s papírem se věnuje od mládí, fotit začal až ve chvíli, kdy si založil instagramový účet. Chtěl svůj profil odlišit od ostatních, nabídnout něco, co nikdo jiný. A tak spojil focení s tvorbou z papíru.

Postupně svou techniku vypiloval téměř k dokonalosti a jak mu rostl počet fanoušků, mohl opustit svou práci asistenta produkce v BBC a stát se profesionálním umělcem. Za posledních pět let spolupracoval mimo jiné s předními grafickými a marketingovými agenturami, celebritami a pořádá přednášky a výstavy po celém světě.

Zdroje:
Profimedia, Vlastní