Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes -3°C Skoro jasno

Nový těhotenský test zobrazí i počet týdnů od početí

Nový těhotenský test zobrazí i počet týdnů od početí
zdroj: tisková zpráva

Pro ženy, jež plánují založení rodiny, je na českém trhu k dostání nový těhotenský test Clearblue Digital. Jedná se o první test, který je při datování těhotenství stejně přesný jako ultrazvukové vyšetření. Test vedle potvrzení či vyvrácení těhotenství navíc sdělí i počet týdnů od samotného početí.

Jsem těhotná nebo nejsem? Základní otázka, kterou si při aktivním plánování potomka položí každá žena, která na svém těle pozoruje odlišnosti i v těch nejmenších detailech. Prvním příznakem těhotenství bývá absence očekávané menstruace a prvním pomocníkem při jeho určení je těhotenský test. Nekonečné chvíle očekávání, netrpělivosti a následné radosti z pozitivního těhotenského testu si jistě vybaví všechny ženy, které si již na plný úvazek užívají mateřských povinností. Dva vytoužené proužky na těhotenském testu sice znamenají první potvrzení začátku nového života, ovšem s návštěvou gynekologa byste měla ještě počkat.

Už žádné počítání

Běžné těhotenské testy prostřednictvím jednoduchých symbolů ukáží, zda jste či nejste těhotná. Mnoho žen se po pozitivním výsledku okamžitě objednává na gynekologické vyšetření, kde je ve většině případů čeká nepříliš potěšující zpráva. Lékař na ultrazvuku ještě nic nevidí a objedná vás na pozdější termín. Jestliže v ruce držíte pozitivní test, vydržte, lékaři zatím nevolejte a k datu očekáváné menstruace připočtěte 14 dní. Pro všechny ženy, které nikdy neměly v lásce matematiku, a také pro všechny, jež v citovém rozpoložení nechtějí řešit nejdůležitější rovnici svého života, je na trhu k dostání nový těhotenský test Clearblue Digital, jenž vedle potvrzení těhotenství zobrazí i počet týdnů od početí.

Jak to funguje v praxi

Těhotenský test Clearblue Digital můžete použít v kteroukoliv denní dobu. Pokud ovšem testování provádíte již před dnem očekávané menstruace, použijte první ranní moč daného dne. Ta se při testování a navíc s ohledem na co nejpřesnější výsledky obecně doporučuje. Samotné testování lze provádět buď v proudu moči po dobu pěti vteřin, nebo v jejím vzorku po dobu dvaceti vteřin, na který můžete využít například zkumavku nebo jakoukoli čistou a suchou nádobu. Posléze můžete na tyčinku opět nasadit kryt a položit ji na rovnou plochu. Probíhající test bude signalizovat ikona přesýpacích hodin. Do tří minut se na displeji zobrazí výsledek, přičemž jako první se objeví potvrzení těhotenství v podobě symbolu znaménka plus a následně i počet týdnů, před kolika došlo k početí. Test Clearblue Digital zjišťuje přítomnost těhotenského hormonu hCG s přesností na více než 99 % a počet týdnů od početí s přesností 93 %. Vsaďte na celosvětově nejprodávanější značku těhotenských a ovulačních testů a mějte svá nejintimnější přání pod kontrolou. 

Více info na cz.clearblue.com

Zdroje:
Inzerce