Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Nový protest: Ne vykořisťování občanů. Pošlete to Nečasovi

Nový protest: Ne vykořisťování občanů. Pošlete to Nečasovi
zdroj: Mediafax

Ačkoli je v kalendáři ještě stále léto, protestní akce proti současné vládě může napovídat, že skutečně v české kotlině bude následovat neklidný podzim plný protestů.

Akce, k níž se do úterního poledne na facebooku přihlásilo více než 7 300 účastníků a dalších bezmála 1900 účastníků vyjádřilo, že se zúčastní pravděpodobně, se jmenuje jednoduše: Protest proti současné vládě. Kdo by se však obával stejného množství demonstrantů v ulicích, nemusí.

"Národe náš, povstaň, stejně jak 17. listopadu 1989 a vyžeň tuhle vládu s klacky, ne s klíčema. Když to dokážou v jiných zemích, tak proč ne tady - už bylo dost toho okrádání nás všech," píše na stránce na sociální síti Miroslav Tichý, jeden z více než sedmi tisíc fanoušků této stránky. Další z účastníků akce Jiří Zdvihal připsal na Zeď stránky status: "Stop nepracujícím cikánům, ne vládě" avšak příspěvky dalších diskutujícíh ho upozorňují, že by bylo dobré vystavit "stopku" nejlépe oběma skupinám.

Oč tedy jde? Demonstraci několika tisíc lidí rozhodně čekat nelze. Uvedený protest se bude vyjadřovat zcela jiným způsobem - který - mimochodem - i na stránce akce - řada lidí kritizuje. Přesto se protestu jistá dávka originality upřít nedá.

Celý článek na ParlamentniListy.cz