Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Nové Události budou sázet na vnady bývalé modelky Anety Savarové

Nové Události budou sázet na vnady bývalé modelky Anety Savarové
zdroj: tisková zpráva

Česká televize už představila některé zbraně, s nimiž hodlá přetáhnout konkurenci diváky hlavních zpravodajských pořadů. Kromě prodloužené stopáže půjde také o nově sestavené kvarteto moderátorů, kteří nebudou vystupovat ve dvojicích jako dosud, ale sami. Vedle trojice ostřílených byla pro moderování Událostí vybrána i bývalá modelka Aneta Savarová.

Když se bývalý šéf televize Nova Petr Dvořák ucházel o post generálního ředitele České televize, tvrdil, že ani v ní by nerezignoval na sledovanost, která je ukazatelem úspěšnosti komerčních televizí. „Jako konkrétní příklad pořadu, kde sledovanost má svůj smysl, bych uvedl zpravodajské Události, kde by ČT měla mít ambici oslovit maximální množství svých diváků. To by ale musela změnit i formu tohoto pořadu,“ prohlásil Dvořák ještě předtím, než ho Rada ČT vybrala do čela veřejnoprávní televize.

Na změně Událostí se pracuje už téměř půl roku a jejich novou podobu představí ČT od 1. dubna. Diváci přitom budou muset zapomenout na moderování ve dvojicích, stejně jako na čtveřici Bohumil Klepetko, Josef Maršál, Roman Pistorius a Iveta Toušlová, kteří neprošli výběrovým sítem. Naopak si budou muset zvykat na rozšířenou stopáž 50 minut, což spolu se sportovní částí Branky, body, vteřiny vydá na celou hodinu. Události se tak budou překrývat se zpravodajstvím obou soukromých televizí, Nova i Prima.