Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Nejpodivnější koníčky na světě

Nejpodivnější koníčky na světě
Plyšové prasátko, které procestovalo svět. Na rozdíl od klasických "Toyvoyagers" ho jeho česká majitelka Romana Vícenecová bere na cesty s sebou | zdroj: Profimedia

V době, kdy máme více volného času, si můžete vyzkoušet nějaký nový koníček. Třeba i některý z těch méně konvenčních a trochu podivných. Proč ne? Kdy jindy se nechat inspirovat a zkusit něco netradičního než teď. Předsudky hoďte stranou.

Velmi neobvyklou zálibou, které můžete naprosto propadnout, jsou zápasy brouků. Jejich lidští trenéři proti sobě posílají hmyzí zápasníky, aby se spolu utkali v malých plastových arénách.

Jejich souboje samozřejmě natáčejí a nahrávají na YouTube. Někteří majitelé brouků se je dokonce - ve snaze vytvořit z nich pravé hmyzí šampiony - pokoušejí cvičit.

profimedia-0282377640 zdroj: Profimedia

Hodně zvláštním koníčkem je podávat žaloby. Většinu lidí by něco takového asi příliš nelákalo, přesto existují i náruživí vyznavači tohoto zvláštního koníčku.

Patří mezi ně například Jonathan Lee Riches, který jich podle Guinnessovy knihy rekordů podal úplně nejvíc. Žaloval třeba zpěvačku Britney Spears, televizní moderátorku Marthu Stewartovou nebo dokonce Eiffelovu věž či některé buddhistické mnichy.

Dalším podivným koníčkem je sbírání všelijakých neobvyklých věcí. Řekli byste například do slavného herce Johnyho Deppa, že sbírá panenky Barbie? Tvrdí, že si s nimi často hraje, když se potřebuje dostat do nějaké role.

Kachny a vyřezávání mýdel    

Věděli jste, že kachny můžete vodit na pastvu stejně jako ovce? Tenhle koníček asi není pro většinu z nás reálný, ale pokud žijete na farmě, možná už kachny máte nebo byste je mohli mít.

Dokonce jde o sport, ve kterém se soutěží, a některé firmy ve světě ho rovněž využívají jako oblíbenou aktivitu pro své teambuildingové akce.

  profimedia-0002851404 zdroj: Profimedia

Jedním ze zajímavých a ne zcela obvyklých koníčků je vyřezávání mýdel různých tvarů. Můžete vytvářet všemožná více či méně složitá umělecká díla pomocí speciálních nástrojů a technik. Lepší ručně vyrobený dárek, který byste mohli někomu věnovat, nenajdete.                                                      

Skleněná těžítka a padající sněhové vločky

Další dost bizarní zálibou, kterou můžete provozovat, je posílat své plyšáky na dovolenou. Jediné, co musíte udělat, je zaregistrovat se na Toyvoyagers.com a vyslat svou hračku na cestu do blízké či vzdálenější části světa. Pokud chcete, můžete u sebe doma dokonce přivítat hračku někoho jiného.

Ti, kteří tento koníček pěstují, ho berou velmi vážně. Někteří dají své hračce na cestu i nějaký úkol, který má splnit, a cestovní deník, který má vyplnit její hostitel. Vše je nutné samozřejmě nafotit, abyste měli dostatek vzpomínek na to, jak vaše hračka cestovala, a mohli se pochlubit svým přátelům a známým.

  profimedia-0295723864 zdroj: Profimedia

Skleněná těžítka, se kterými, když zatřesete, vidíte, jak v nich padají částečky podobné sněhu, na člověka působí uklidňujícím dojmem. Je příjemné se do nich dívat a soustředit se na padající sněhové vločky.

Ještě větší požitek z toho budete mít, když si takové těžítko sami vyrobíte. Pokud uvažujete o tom, že zkusíte nějakou řemeslnou činnost, může být právě tohle ideální koníček pro vás.

Hledání kešek a cesta od pokladu k pokladu  

Jiným možná ne tak neobvyklým koníčkem je geocaching. Hledání kešek je velká zábava. Pomocí satelitní technologie a chytrého telefonu se tak můžete vydat na cestu od pokladu k pokladu. Podle souřadnic vyhledáte malé krabičky s keškami a dalšími tretkami. Ty můžete vyměnit za nějakou maličkost, kterou sami přinesete.

Můžete se také podepsat do deníku, který zde bývá, a dát ostatním najevo, že jste sem rovněž dorazili. Geocaching je zábavná aktivita, která vás nic nestojí. Její výhodou je, že se odehrává venku. Člověka vytáhne do přírody a donutí ho hýbat se.

profimedia-0043218419 zdroj: Profimedia

Samozřejmě nemusíte za každou cenu objevovat nové koníčky, stačí, když si budete užívat ty, které už máte a které jsou vám milé. Můžete zpomalit, dobře jíst a spát a trávit čas se svými nejbližšími. Nic vám však nebrání vyzkoušet i nějakou z výše zmíněných méně tradičních zálib.

Zdroje:
Vlastní