Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 1°C Oblačno

Prací na zahradě k lepší psychické pohodě

Prací na zahradě k lepší psychické pohodě
zdroj: tisková zpráva

Ačkoliv podle zpráv posledních dní by mělo docházet k postupnému návratu k normálu, stále bude celá řada lidí, kteří budou muset dodržovat karanténu nebo zkrátka jejich zaměstnání nepatří k těm, která se již mohou vrátit k výkonu činnosti. Řadě z nás tak nezbývá než se s danou situací vypořádat po svém.

Psychologové doporučují především neupadnout do letargie a najít si smysluplnou činnost. Pokud máte zahradu, aktivit se nabízí víc než dost.

Zkrátka, pusťte se s chutí do zvelebování zahrady. Kromě výsadby rostlin se můžete vrhnout i do menších terénní úprav. Výstavba terasy, zahradních cestiček, schodů nebo třeba praktického kompostéru, to vše můžete zvládnout.

kompostér Elegantní kompostér z betonových „prken“ od firmy Presbeton sestavíte bez problémů sami. Jednotlivá prkna do sebe pouze zasunete bez nutnosti použití šroubů. Beton na rozdíl od dřeva nepodléhá rychlé degradaci, jako klasická dřevěná prkna. | zdroj: tisková zpráva

Výběr materiálu nepodceňujte
Bark Terasa z betonové dlažby BARK s dezénem dřeva vypadá velmi útulně, navíc vydrží téměř všechno. | zdroj: tisková zpráva Ideálním trvanlivým materiálem pro venkovní použití je jednoznačně beton. Ten dokáže odolávat rozmarům zdejšího počasí a na své majitele klade minimum požadavků, co se údržby týče. Kvalita povrchu a estetické a tvarové možnosti předurčují betonové komponenty k velmi širokému použití. Česká firma Presbeton nabízí jedno z nejkomplexnějších portfolií betonových výrobků u nás.
Pro komplexní úpravu zahrad jsou ideální ucelené systémy, které nabízejí široký sortiment praktických komponentů jednotného vzhledu, ať už potřebujete téměř cokoliv.

Velmi oblíbenou řadou, která působí přirozeně v soukromých zahradách je systém BARK, který zdařile imituje povrch dřeva. Vyrábí se na zakázku litím betonové směsi do forem. Díky výrobní technologii s velkým podílem ruční práce umožňuje vyrobit exkluzivní dlažby s příjemným povrchem, přirozenými barvami a strukturou. Všechny betonové prvky BARK jsou mrazuvzdorné a opatřeny impregnací Protect System TOP proti znečištění a pronikání vody. Úprava Protect System TOP spočívá v nanesení speciální kompozitní látky na betonový povrch, vytvrzené zářením a vysokou teplotou. Tím je zamezeno průniku vody a dalších nečistot do struktury betonu. Díky tomu nedochází k nežádoucímu rozrušení betonového povrchu a rovněž je usnadněno čištění. Standardní nečistoty tak stačí setřít obyčejným hadříkem, místo aby se nečistota vsákla a povrch trvale poškodila. To oceníte zejména na terasách, které jsou na znečištění zvláště náchylné.

schod BARK Systém BARK můžete použít i na výstavbu schodů. | zdroj: tisková zpráva

Zdroje:
Inzerce