Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Na práci, chlapci, moc nejsou, řekl Paroubek o ODS

Na práci, chlapci, moc nejsou, řekl Paroubek o ODS
zdroj: tisková zpráva

Sociálním demokratům a komunistům vadí výstup Petra Nečase v pátek ve sněmovně. Pavel Kováčik přirovnal politika ODS k Fidelu Castrovi.

Ve sněmovně se po čase opět hlasitě mluví o obstrukci. Tentokrát si na ní stěžují sociální demokraté. Současné dění ve sněmovně by se podle předsedy ČSSD Jiřího Paroubka dalo shrnout do jedné věty směrem k ODS: "Neobstruujte, pracujte."

"ODS ztratila schopnost konstruktivně pracovat na půdě Poslanecké sněmovny. Není ani pracovitá. Na práci, chlapci, moc nejsou. Přiznejme si to," řekl Paroubek na tiskové konferenci ČSSD v pátek ve sněmovně.

Sociálním demokratům vadí, že hned v úvodu schůze vystoupil místopředseda ODS Petr Nečas, který navrhl vyřazení všech levicových návrhů, které prošly především díky hlasům ČSSD a KSČM. Dohromady šlo asi o 30 bodů.

Následně Nečas Levice poté kvůli délce Nečasova projevu ODS obvinila z obstrukce. Ta se ale brání, že jen využívá toho, co jí umožňuje jednací řád.

"Pan poslanec Nečas by si měl nechat narůst vousy. Pro délku jeho projevu se mu začíná přezdívat Fidel," komentoval předseda klubu KSČM Pavel Kováčik s poukazem na kubánského vůdce Fidela Castra, jehož projevy jsou svou délkou proslulé.

www.parlamentnilisty.cz