Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Aktualizováno: Na palubě zříceného letadla zemřelo i 16 německých studentů

Aktualizováno: Na palubě zříceného letadla zemřelo i 16 německých studentů
Do školy už dorazil krizový tým s psychology | zdroj: Profimedia

Mezi 142 cestujícími v letadle společnosti Germanwings, které se dopoledne zřítilo ve Francii, bylo i 12 až 16 studentů a dva učitelé německého gymnázia ve městě Haltern. Vraceli se z výměnného jazykového pobytu ve Španělsku. Informovala o tom německá ministryně školství Sylvia Löhrmannová, uvedla německá n-tv.

Podle vedení města se měli němečtí studenti jazykového gymnázia vracet právě tímto letadlem. "Všichni žáci s učiteli nastoupili do letadla, takže můžeme počítat s nejhorším," uvedl starosta města. Žáci navštěvovali 10. třídu, bylo jim tedy zhruba 16 let, navštěvovali kurz španělštiny.

"Rodinní příslušníci se o neštěstí dozvěděli nejdříve z médií, takže začali sami pátrat a zjišťovat informace. Když se jim v době, kdy mělo letadlo přistát, nepodařilo s dětmi navázat, spojení, věděli, že došlo na nejhorší," poznamenal starosta s tím, že škola zůstane ve středu zavřená.

Do školy odpoledne dorazila policie a speciální krizový tým s psychology. Někteří rodiče dorazili na düsseldorfské letiště, další o nehodě informuje policie. Místní obyvatelé a studenti ke škole přinášejí květiny a zapalují zde svíčky. 

Gymnázium Josepha Königa roky spolupracuje se španělským Institutem Gioia ve městě Llinars del Vallès nedaleko Barcelony. Dvanáct španělských studentů přijelo do německých rodin v prosinci.

Zdroje:
spiegel.de, Bild, n-tv