Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Mladší z bratří Mašínů: Kvůli Havlovi komunismus v Česku jen kvete

Mladší z bratří Mašínů: Kvůli Havlovi komunismus v Česku jen kvete
zdroj: tisková zpráva

Ohledně vyrovnání se s komunistickou minulostí vykročil premiér Petr Nečas správným směrem. Naopak kvůli exprezidentovi Václavu Havlovi a jeho pomatené ideologii v Česku komunismus jen kvete. Postoje bratří Mašínů, kteří žijí v USA, jsou pevné jako skála.

Mladší bratr Josef také míní, že odškodnění účastníků třetího odboje je pouze symbolickou náplastí, protože jich až tak moc nebylo a skoro žádný už nežije.

„Směr, kterým se Česko ubírá, byl předurčen vůdci sametové revoluce již roku 1989. Rozhodnutím nevyloučit komunisty z veřejného života, legalizováním krádeže majetku a beztrestností jimi spáchaných zločinů. Současná situace, i když vážná, je pouhým šermířským soubojem na okraji základního problému nevyrovnání se s minulostí a pro mne tudíž bez velkého významu. Jednotlivé aktéry politického dění dobře neznám a situaci zevrubně nesleduji," sdělil ParlamentnímListům.cz Josef Mašín.

Produkt zločinných komunistů

Politická situace se za posledních dvacet let v Česku nezměnila. To si myslí v USA žijící Ctirad i Josef, ale i jejich sestra Zdena Mašínová bydlící na Moravě. Proto ji spolu až tak moc nerozebírají.

„Kvůli Václavu Havlovi a dědicům jeho pomatené ideologie žije komunismus v Česku i nadále. A stále se mu dobře daří," říká Mašín mladší.

Nad vyjádřením komunistické poslankyně Marty Semelové o tom, že by měli být odměňováni pohraničníci střílející lidi, co za komunismu utíkali na Západ za svobodou, se až tak nepozastavuje: „Tato poslankyně je produktem společnosti, která nepotrestala zločiny spáchané zločinným komunistickým režimem."

Celý článek na ParlamentniListy.cz