Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Milionové odměny na ministerstvech. V létě se nadělovaly jako před Vánocemi

Milionové odměny na ministerstvech. V létě se nadělovaly jako před Vánocemi
zdroj: Profimedia

Hlasitě vyhlašovaná vládní hesla o nezbytném šetření jako by neplatila pro ministerstva. Stejně jako koncem roku mohli se i v létě jejich zaměstnanci radovat ze štědrých odměn.

Podle zjištění Lidových novin byli nejspokojenější na ministerstvu obrany, kde se na pololetních prémiích rozdalo 55 milionů. Nepříznivá finanční situace jako by se úřadů netýkala.

Ani v dobách úspor, jejichž nezbytností se kabinet Petra Nečase zaklíná takřka na každém kroku, se úředníci na ministerstvech nemusejí obávat, že by utahování opasků platilo i pro ně. Ke stálým měsíčním platům se mnohým z nich dostalo během léta významného přilepšení. Během července a srpna si totiž úředníci na ministerstvech přišli díky mimořádným odměnám minimálně na 120 milionů korun.

Podle zjištění Lidových novin se na ministerstvu obrany rozdalo na pololetních prémiích 55 milionů korun, což je zdaleka nejvíc ze všech resortů. Za ním následuje zemědělství s téměř 23 miliony a vnitro se 14 miliony. Naopak na ministerstvu průmyslu a obchodu ani dopravy se k žádným odměnám nesáhlo. Ministerstva zahraničí a školství údaje neposkytla.

Celý článek naleznete na ParlamentniListy.cz