Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Majitel Haguess: Praha nám za Opencard dluží 150 milionů

Majitel Haguess: Praha nám za Opencard dluží 150 milionů
zdroj: tisková zpráva

Ač se Jaroslav Turek ke stoprocentnímu vlastnictví firmy Haguess, která je veřejnosti známá z kauzy Opencard, přihlásil teprve minulý týden, v jejím účetnictví má jasno.

Primátor Prahy Pavel Bém Jaroslava Turka vyzval, aby rozkryl strukturu firmy Haguess, a ten ho poslechl - ke stoprocentnímu vlastnictví jejích akcií se přihlásil sám. Zatím je sice neukázal, ale tvrdí, že je má v trezoru. "Mám je navíc na několika místech," uvedl Turek v rozhovoru pro páteční Lidové noviny.

Jaroslav Turek má však s Opencard kromě Haguess společného i něco jiného. Sedí totiž v dozorčí radě společnosti Allshare, která dělala "kartě Pražana" byznys plán a de facto předvybrala i firmu Haguess.  

Právě s tou se nyní pražský magistrát pře o cenu, kterou má za Opencard zaplatit. Pavel Turek k ceně Opencard říká:" Naše licenční nároky nebyly vypořádány - 317 milionů jsme dostali a 150 milionů nám město ještě dluží."

Turek: 888 milionů se skloňovalo jen v auditu

Pražský magistrát ale uvádí, že do nynějška stál projekt Opencard 888 milionů. Majitel firmy Haguess však s touto částkou nesouhlasí. "Já bych se rád vyjadřoval spíše k té částce 317 milionů. 888 milionů jsem viděl jen v auditech," říká Pavel Turek s tím, že se částka skloňovala spíše než v samotném auditu v komentářích.

Turek se neobává o existenci samotné firmy Haguess, na kterou nyní útočí jak zastupitelé pražského magistrátu, tak i někteří politici.

"Samozřejmě, že to, co se odehrávalo za poslední tři měsíce, vypadá tak, že bych mohl tu firmu zavřít  a jít se oběsit, " říká sarkasticky v rozhovoru pro LN a dodává: "Doufám, že vedení projektu umožní tomu systému se očistit a restartovat. Uděláme maximum, aby držitel karty byl usmívající se člověk, a ne zpruzenej Pražan naštvanej na politiky a na nás."

                                                                                                                                www.parlamentnilisty.cz