Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Lochkovský most na Pražském okruhu má trhliny. Nic to není, tvrdí ŘSD

Lochkovský most na Pražském okruhu má trhliny. Nic to není, tvrdí ŘSD
zdroj: Mediafax

Lochkovský most praská a server idnes.cz přišel s informací, že by mohl být kvůli opravě uzavřen. To ale Ředitelství silnic a dálnic odmítá, připouští minimální omezení dopravy při opravách.

Lochkovský most je v provozu od září 2010 a nyní se na pětašedesát metrů vysoké stavbě objevily praskliny. Pokud budou problémy narůstat, bude nutné sáhnout k opravám. „Informaci o tom, že má být most uzavřen, musím důrazně dementovat a označit ji téměř za poplašnou zprávu,“ řekla Martina Vápeníková, vedoucí oddělení Ředitelství silnic a dálnic.

ŘSD si nechalo na stavbu zadat nezávislý posudek, který ukázal, že na mostě není ohrožena bezpečnost silničního provozu a není nutné dopravní omezení. „V krajním případě by bylo vše řešeno za minimálního omezení provozu,“ doplnila Vápeníková.

Ve třetím kvartále si ŘSD nechá zpracovat další posudek. „Vše máme pod kontrolou, měření zadává Ředitelství silnic a dálnic na náklady zhotovitele stavby,“ zakončila Vápeníková. Most stavělo sdružení firem Hochtief, Strabag a Bögl & Krýsl.