Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 13°C Polojasno

Lékařům osm tisíc nestačí: Zase budeme dělat dvacet let otroky

Lékařům osm tisíc nestačí: Zase budeme dělat dvacet let otroky
zdroj: tisková zpráva

Lékaři, kteří se zúčastnili protestní akce Děkujeme, odcházíme, pokračují v kritice domluveného memoranda. Ironické poznámky lze najít jak na internetu, tak v odborných magazínech určených zaměstnancům ve zdravotnictví.

Co dělají ti, kteří chtěli odejít z nemocnic? Odpovědi jsou dvě. První se radují, že v úterý nemusí do práce, druzí proklínají dohodnuté memorandum. Alespoň tak lze interpretovat mnohé postoje uveřejněné na největší stránce na Facebooku, která kumuluje právě ty protestující z akce Děkujeme, odcházíme.

Tak například lékař Jan Stavěl z Holešova v neděli odpoledne rozeslal mezi téměř deset tisíc přátel tento vzkaz: "Tak kdo kromě mě nejde v úterý do práce? :)"

Už netoliko zábavná četba doprovázela rozhovor odborného magazínu Medical Tribune s odcházejícím lékařem a předsedou sdružení Mladí lékaři Martinem Švestkou. Jak se ukázalo, mnozí z doktorů, kteří se rozhodnuli zůstat, považují memorandum se státem za těžkou porážku. Nálada, která aktuálně panuje mezi "bílými plášti", byla shrnuta takto:

"Po zveřejnění memoranda zavládlo mezi lékaři velké zklamání. Komunisti měli v roce 1945 vítězný únor, lékaři mají prohraný únor 2011. Dalších dvacet let budou zase pouhými otroky systému, zaznívalo minulou středu unisono mezi lékaři. Proč byli podle vás tak zklamáni?"

Celý článek na parlamentnilisty.cz