Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Landovský o Odcházení. Havel má pomníček a zůstal u toho živ

Landovský o Odcházení. Havel má pomníček a zůstal u toho živ
zdroj: tisková zpráva

REVUE Filmový debut exprezidenta Václava Havla Odcházení je už deset týdnů v kinech, ale diváckému zájmu se moc netěší. Roli kočího v něm hraje herec a dlouholetý Havlův kamarád Pavel Landovský. Tento svéráz národního láteření, jak mu někteří přezdívají, si pro ParlamentníListy.cz zavzpomínal na natáčení a přihodil i pár starších historek.

Určitě nejkontroverznější z herců, který dostal roli v Havlově Odcházení, je Pavel Landovský. Film sice zklamal očekávání divácké návštěvnosti, ale Landovský si ho nemůže vynachválit. Havlova nadsázka a jemný humor typu „když jsem byl na koktejlu s Molotovem" mu sedí. S bývalým prezidentem je pojí dlouholeté přátelství.

Dále čtěte:
Jandák varuje před pravdoláskaři: Ať vás neumlátí Lanďák holí
Jandák brutálně setřel Havlův režijní debut
Havlova známá Šiklová: Češi se stydí, že drželi hubu. A odnáší to Václav

SLEDOVALI JSME TÉMA Havlův film

Moc ze stanu nevylézal

Odcházení mělo premiéru 24. března. „Několikrát jsem se tam rozchechtal na celé kolo, ale nikdo jiný se nesmál, takže některý finesy nejspíš lidi nechápou. Tudíž mi to připadá, jako že ho dělal pro kamarády. Kvůli tržbám ho určitě nedělal. Potřeboval pomníček, zaznamenat zakončení své kariéry a zůstat u toho živý. Havel na premiéře zkolaboval, takže jsme si ani nepopovídali. Měli by mu ušít zimník na suchý zip, aby byl vždy připraven na cestu do nemocnice. Vždyť je stejně starej jako já," míní třiasedmdesátiletý Landovský. Ani on na tom není se zdravím dvakrát růžově. Před bezmála dvěma měsíci pro něj kvůli hypoglykemii, protože má těžkou cukrovku, musela přijet sanitka. Na zdraví si Landovský stěžuje stále, ale životní styl kuřáka a pijáka měnit nechce.

Psali jsme:
Bulvár oznamuje: Landovský umírá a chce mluvit s Havlem

„Film režíroval z monitoru a ze stanu moc nevylézal. Jen párkrát vystrčil nos, aby někoho pozdravil a zase zalezl. Je marod, a kdyby se honil po placu, byla by to blbost. Já měl při natáčení starosti sám se sebou. Řídit šestispřeží je strašně náročný. Takže když jsem ten kousek ujel, měli všichni nefalšovanou radost," vzpomíná pro ParlamentníListy.cz Landovský na natáčení s tím, že Odcházení je o jednoduchém humoru, nadsázce a schopnosti bývalého prezidenta být nad věcí.

Celý článek na ParlmentniListy.cz