Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Konference VV bez kamer. Konečně dospěli, soudí odborníci

Konference VV bez kamer. Konečně dospěli, soudí odborníci
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Věci veřejné stráví polovinu své prosincové ideové konference za zavřenými dveřmi. Informaci přinesl deník Právo. Podle politologů je vidět, že Véčka politicky dospívají, respektive se v určitém ohledu stávají standardní politickou stranou.

Jeden den pro sebe, jeden den pro národ. Tak by mohlo znít heslo nadcházející ideové konference VV, která proběhne 11.-12. prosince v Hradci Králové. Otevřená v duchu původních idejí politiky VV bude jen jeden den, polovinu víkendu chtějí straníci a přizvaní hosté strávit mimo zraky veřejnosti, jak Právu oznámil místopředseda Jaroslav Škárka.

Zajímavě zní informace o zavřených dveřích v souvislosti s prohlášením předsedy Radka Johna. „Naším cílem je, aby celý národ sledoval ideovou konferenci," uvedl John po nepříliš úspěšných komunálních a senátních volbách.

Úplná otevřenost byla prý naivní

Oslovení politologové se shodují na jedné věci. Věci veřejné tímto dorostly do formátu klasické politické strany. „Věci Veřejné se začínají chovat jako standardní strana, která uzavřené jednání používá běžně. Časem možná přijdou i tajné vnitrostranické volby. Začalo to už v létě určitým omezováním role Véčkařů na internetu. Prostě dospívají, stali se součástí politické scény a musí přijmout mechanismy, které na politické scéně fungují," řekl ParlamentnímListům.cz politolog Jan Bureš.

Celý článek na ParlamentniListy.cz