Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 5°C Polojasno

Sám je komickou postavou. A velkou, reaguje Šťastný na Kalouska

Sám je komickou postavou. A velkou, reaguje Šťastný na Kalouska
zdroj: tisková zpráva

Ministr financí a místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek prohlásil, že pokud v Praze vznikne koalice mezi ODS a ČSSD, bude to znamenat, že Petr Nečas je jako předseda ODS pouze tragickou postavou, která postrádá autoritu. O reakci jsme požádali Nečase i šéfa pražské ODS Borise Šťastného.

"Dojde-li k velké koalici, je Petr Nečas jako předseda ODS tragická postava. Zaštítil pražskou kandidátku svou autoritou, a když dojde k podepsání velké koalice, o které tvrdí, že si nepřál, nezbývá mu než voličům říct, že žádnou autoritu nemá," řekl Kalousek.  

Káže vodu, pije rudé víno

"Petr Nečas podle Kalouska tragikomická postava? To pan Kalousek se stává komickou postavou velkého formátu, když dnes pražská TOP 09 obrátila a začala vyjednávat proti všem svým proklamacím koalici se sociálními demokraty. Ještě mu zbývá oslovit komunisty. I to už kdysi udělal. Holt starého psa novým kouskům nenaučíš," řekl ParlamentímListům.cz předseda ODS Praha Boris Šťastný, který narážel na Kalouskovo jednání o koalici KDU-ČSL s ČSSD a podporou komunistů v létě 2006.

Šťastný také poukázal na fakt, že TOP 09 se v pátek ve 12 hodin schází s ČSSD a předkládá jí svůj návrh koaliční smlouvy. Šéf pražských občanských demokratů se pozastavuje nad tím, že Kalousek ODS vyčítá údajnou velkou koalici s ČSSD, zatímco sama TOP 09 nabízí socialistům koaliční smlouvu.

Celý článek na ParlamentniListy.cz