Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Kočí: Zahnali nás do kouta, proto jsme sáhli po legislativní nouzi

Kočí: Zahnali nás do kouta, proto jsme sáhli po legislativní nouzi
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Vyhlásit stav legislativní nouze ve sněmovně byla prý vládní koalice donucena "destruktivním chováním" opozice. Uvedla to prostřednictvím svého profilu na serveru ParlamentníListy.cz Kristýna Kočí.

„Jak se tváříte na vlnu kritiky, která se vám snesla na hlavu za to, jak jste schválila "válcování" opozice? Podle Vás je v pořádku, když opozice nedostane prostor k vyjádření?" zeptala se šéfky poslaneckého klubu VV Kristýny Kočí jedna ze čtenářek.

Kočí zareagovala argumenty, že celou situaci způsobily opoziční strany. „Byla to právě opozice - ČSSD a KSČM, která před dvěma týdny znemožnila zkrácené projednávání reformních vládních návrhů zákonů, jejichž hlavním cílem je ozdravení veřejných rozpočtů," uvedla poslankyně s tím, že koalici leží na srdci především podoba státního rozpočtu.

Legislativní nouze jako odpověď na brzdu opozice

Ve své odpovědi připomněla Kočí i údajná rizika spojená s neuskutečněním plánovaných reforem, jako snížení ratingu Česka, což by podle ní vedlo ke dražším půjčkám. Navíc nedávno prosazené novely se týkají i daňového systému, jejich opožděný vstup v platnost by zkomplikoval život řadě firem a živnostníků.

Celý článek na ParlamentniListy.cz