Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 3°C Polojasno

Kočí vládu nepodpoří. Tluchořovi se omluvila

Kočí vládu nepodpoří. Tluchořovi se omluvila
zdroj: Mediafax

Za dobrý politický vtip považuje nezařazená poslankyně Kristýna Kočí prezidentův výrok o tom, že rozpoutala vládní krizi s Petrem Tluchořem (ODS). Kočí to uvedla v rozhovoru pro deník Právo s tím, že to chápe jako potřebu najít viníka.

Vládu prý v hlasování o důvěře nepodpoří a z Poslanecké sněmovny s odvoláním na důvěru voličů odejít nehodlá.

"Chápu, že je potřeba najít viníka za to, co se tady na politické scéně děje, a každý z nás včetně pana prezidenta má samozřejmě právo říkat svůj názor. Já sama jsem pouze nahlásila pokus o korupci a pak události dostaly vlastní spád," vysvětlila Kočí.

Trvá na mystifikační verzi, jen se přepočítala

Ta znovu obhajovala svou “mystifikační” verzi tajně pořízené nahrávky jejího rozhovoru s příznivcem Věcí veřejných Lukášem Víchem. Nahrávka přitom posloužila jako důkaz, že nedávná vládní krize byla ve skutečnosti dlouho připravovaným pučem ve Věcech veřejných za podpory předsedy poslaneckého klubu ODS Petra Tluchoře.

“Kdybych říkala pravdivou verzi, neměla by nahrávka žádný význam a občané této země by se neměli možnost dozvědět, co za podivné praktiky politická divize bezpečnostní agentury ABL strana Věci veřejné do české politiky zavádí,” konstatovala Kočí.

Dodala ale, že se přepočítala. “Přepočítala jsem se však v tom, že místo mnou očekávaného vydírání, abych složila poslanecký mandát, byla nahrávka kompletně zveřejněna,” shrnula Kočí.

Celý článek na ParlamentniListy.cz