Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Skoro jasno

Kočí: Trapné. VV trojčí, aby nebylo vidět na Bártův průšvih

Kočí: Trapné. VV trojčí, aby nebylo vidět na Bártův průšvih
zdroj: Mediafax

Věci veřejné a jejich chování už dlouho nikdo nechápe. Jejich neustále se měnící požadavky, stále další a další ultimáta, připomínky ke státnímu rozpočtu opět formulované jako nůž na krk jsou záhadou.

V podstatě nikdo z hráčů na politické scéně nevěří, že by Věci veřejné vládu opustily, spíše se začíná spekulovat o tom, že svými ultimáty chtějí odvrátit pozornost od skandálů svého neoficiálního šéfa, Víta Bárty.

Myslí si to i bývalá šéfka poslaneckého klubu VV Kristýna Kočí. Není tajemstvím, že podle mnoha pozorovatelů je Vít Bárta a ne předseda Radek John skutečným šéfem strany. Bývalý ministr dopravy měl uplácet poslance své strany. Mnozí považují jeho vstup do politiky za podnikatelský záměr.

V říjnu 2008 předložil manažerům své někdejší bezpečnostní agentury ABL plán dalšího hospodářského růstu firmy zahrnující ovládnutí veřejného prostoru pomocí strany Věci veřejné a ovlivňování konkurenčních firem a zákazníků. Dokument obsahoval podle Bártových kritiků kromě jiného také návrh konkrétních metod ovlivňování, například infiltraci a sledování konkurence. Bártovi nepomohly ani kauzy se sledováním regionálních politiků jeho detektivy.

Celý článek na ParlamentniListy.cz