Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Helena Fibingerová po operaci. Zůstává v péči lékařů

Helena Fibingerová po operaci. Zůstává v péči lékařů
zdroj: Mediafax

VÍME PRVNÍ ParlamentníListy.cz zjistily, že bývalá vrcholová sportovkyně a dosavadní členka Rady České televize Helena Fibingerová je po vážné operaci žlučníku na jednotce intenzivní péče v nemocnici v Uherském hradišti. Uštvali jí, řekl ParlamentnímListům.cz její manžel Jaroslav Šmíd.

Někdejší mistryně světa a světová rekordmanka ve vrhu koulí Helena Fibingerová má vážné zdravotní problémy. Podle informací ParlamentníchListů.cz se v nemocnici v Uherském hradišti podrobila komplikované operaci žlučníku. Mluvčí nemocnice Ludvík Valouch nicméně odmítl redakci informaci vyvrátit či potvrdit.

Mluvčí mlčel, potvrdil až manžel

„Ať jde o Helenu Fibingerovou nebo kohokoliv jiného, takovou informaci vám nemohu potvrdit ani vyvrátit. Je třeba respektovat právo na utajení takových informací," odmítl mluvčí striktně dotaz redakce.

O něco sdílnější byl nicméně manžel Fibingerové Jaroslav Šmíd. „Vaše informace je pravdivá. A pravda je také to, že jí uštvali," reagoval Šmíd pro ParlamentníListy.cz. „Je po operaci a teď je na jednotce intenzivní péče a není na tom dobře. Má žlučové kameny a žaludeční vřed, což je důsledek fyzického a psychického vypětí. Kvůli mým problémům, které mám," dodal Šmíd.

Ten měl v květnu nastoupit do vězení na tři a půl roku za to, že v opilosti za volantem srazil cyklistu, který svým zraněním podlehl. Šmíd nicméně i přes rozsudek vinu popírá. Do vězení nenastoupil proto, že prý mu to neumožňuje jeho zdravotní stav, a to i přes to, že věznice v Brně, kam měl nastoupit potvrdila, že je schopna Šmídovi zajistit potřebnou péči. O případu obšírně informovala média.

Celý článek na ParlamentniListy.cz