Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes -2°C Občasný déšť

Kecejte mi do toho, vyzvala veřejně Karolína Peake. Myslím to vážně

Kecejte mi do toho, vyzvala veřejně Karolína Peake. Myslím to vážně
Karolina Peake | zdroj: Isifa.com

Místopředsedkyně vlády Karolína Peake se pokouší čelit nízké popularitě své strany a oslovit mladé. V úterý se proto zúčastnila debaty skupiny Kecejmedotoho.cz, která má představovat strukturovaný dialog mládeže. Studenti se jí ptali například na její kompetentnost nebo na problém korupce.

Studenti stanovili pro konferenci, které se vicepremiérka pro boj s korupcí zúčastnila, tři témata: kompetentnost (nebo nekompetentnost) politiků, korupce a prospěchářství, a jako třetí téma mezilidské vztahy a hodnoty společnosti. Kromě vicepremiérky se debaty zúčastnila poslankyně TOP 09 Anna Putnová, nebo Michaela Marksová-Tominová, zastupující ČSSD. Studenti se jich prý vyptávali na zákon o úřednících, financování politických stran nebo na majetková přiznání.

„Velmi si vážím každého, kdo se zajímá o veřejné dění a podílí se na něm třeba formou takovéto diskuse. Obzvláště nadějné je to u mladých lidí. Negace, rezignace a lhostejnost vedou ke zkáze demokracie,“ uvedla na debatě Peake podle tiskového prohlášení, které rozeslala strana LIDEM. Proto vyzvala přítomné studenty, aby i nadále zůstali aktivní, a to nejen pouze v rámci tohoto projektu.

Projekt Kecejme do toho se prezentuje jako strukturovaný dialog mladých a jeho hlavní náplní je pořádání diskusí a internetové hlasování o různých nápadech. „Nabízí nám mladým lidem možnost vyjádřit svůj názor na témata, která se nás týkají, a to na celostátní i evropské úrovni. Zároveň poskytuje také prostor přinášet témata nová, podle vašeho zájmu,“ píše se na webu organizace.

Zdroje: