Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 1°C Oblačno

Když už dluhy, tak doma! Kalousek zadlužuje národ, soptí Okamura

Když už dluhy, tak doma! Kalousek zadlužuje národ, soptí Okamura
zdroj: Mediafax

Konečně se český stát začal zadlužovat u svých občanů namísto toho, aby se zaprodával cizincům, myslí si podnikatel v cestovním ruchu Tomio Okamura. Reagoval tak na úspěch dluhopisů, které ministr financí Miroslav Kalousek nabídl do české distribuce, tak aby na ně dosáhly i domácnosti.

Dnes skončila nabídka na nákup dluhopisů českého státu pro české investory, která byla původně limitována výší deseti miliard korun. Dluhopisy v této výši však zmizely během dvou dnů a proto ministr financí Miroslav Kalousek prodloužil možnost nakupovat dluhopisy do pátku, bez toho, by byla výše nákupu nějak limitována.

Když už dluhy, tak alespoň doma

Tomio Okamura prodej českých dluhopisů do „českých rukou" považuje za jedinou dobrou zprávu v rámci hospodaření vlády. „Jsem rád, že se konečně české dluhopisy nabídly českým občanům, nikoliv do zahraničí, jak tomu bylo doposud. Jinými slovy, že jsme dosud naší zemi zadlužovali a rozprodávali cizincům tak, jak to dělaly předešlé vlády," řekl Okamura.

„Čili není dobré, že máme zadlužený stát, ale v rámci této špatné informace je dobrou informací to, že český stát se zadlužil u občanů a nezaprodal se v rámci těchto dluhopisů cizincům. Což byla oblíbená metoda předešlých vlád, aby se jakoby veřejnosti neukázalo, že se vlastně zadlužujeme a že není na sliby politiků," dodal Okamura s tím, že podle něj se většinou dluhopisy prodávaly do ciziny.

Celý článek naleznete na ParlamentniListy.cz.