Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Karlovarský festival: Národe, takhle šetříme

Karlovarský festival: Národe, takhle šetříme
zdroj: tisková zpráva

Zatímco vláda i politici se zaklínají potřebou škrtat, v Karlových Varech se šetřit evidentně nebude. Všichni jakoby se řídili hitem Dana Nekonečného, v němž opakuje dokola: „Navzdory všem trampotám uděláme si státní mejdan“.

Na 45. ročníku Mezinárodního filmového festivalu se tak opět hodovalo ve velkém a na nejvyšší úrovni - za účastí prezidenta Klause i premiéra Fischera.

Stát, Karlovarský kraj i pořádající město letos nasypaly do bezedné festivalové pokladny desítky milionů a zbytek do částky 135 milionů korun doplnili štědří sponzoři. Tím hlavním je ČEZ s většinovým podílem státu. Když se v předvolební kampani slibovalo, co vše bohumilé by se mohlo z obrovských zisků gigantu v budoucnosti hradit, málokoho napadlo, že celých 88 milionů napříště spolkne slavný festivalový budulínek.

Naše dosavadní informace o letošním Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech vyvolaly podrážděnou reakcí dotčených stran.

Ministerstvo financí nechtělo výši dotace polostátní firmy potvrdit. Tiskový mluvčí Jakub Haas nejprve ParlamentniListy.cz s otázkou, jaký má jeho úřad postoj ke štědrým dotacím MFF, odkázal na ministerstvo kultury a firmu ČEZ.

Celý článek najdete na ParlamentniListy.cz