Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Zataženo

Karel Gott: Velké peníze, to je politika. Prezidentem být nechci

Karel Gott: Velké peníze, to je politika. Prezidentem být nechci
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Zpěvák a několikanásobný Zlatý slavík Karel Gott před sedmi lety tvrdil, že se bude ucházet o funkci prezidenta České republiky.

Jeho prohlášení bylo tehdy míněno zpola vážně, dnes ovšem pěvec říká, že do podobné „recese“ už zcela jistě nepůjde. Podle něj se navíc potvrdilo, že politiku ovládají především ti, kteří nejsou příliš vidět. Ale mají peníze.

Je dnes Karel Gott spokojený s politikou, tedy s tím, že vlastně vyhrála volby ČSSD, kterou vždy podporoval, a nyní skládá vládu předseda nejsilnější pravicové strany, tedy ODS? „Nezlobte se, ale k tomu se nechci vyjadřovat," řekl k tomu ParlamentnímListům.cz krátce Gott.

Když mu však Parlamentní Listy připomněly, že v minulosti zval na své koncerty například Jiřího Paroubka, či Stanislava Grosse, v době kdy byli premiéry, a spolu s Grossem chodila do Lucerny i celá suita podnikatelů kolem Chemapol Group, v čele s Václavem Junkem (Chemapol Group bývával hlavním sponzorem Gottových koncertů), tak se přece jen nechal obměkčit k nějakému vyjádření.

Celý článek na ParlamentniListy.cz