Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Kandidát na pražského primátora má velký problém. Čelí trestnímu oznámení

Kandidát na pražského primátora má velký problém. Čelí trestnímu oznámení
Tomáš Hudeček | zdroj: Profimedia

Špatný hospodář nebo korupčník? Topkař Václav Novotný, jeden z horkých kandidátů na post pražského primátora má velký problém. Jak ParlamentníListy.cz zjistily, má na krku trestní oznámení týkající se jeho úřadování v křesle pražského radního pro kulturu.

Trestní oznámení podal rakovnický podnikatel Miloš Lippert a podle informací ParlamentníchListů.cz ho už nyní studují detektivové hospodářské kriminálky pražské policie. Zda ho budou prověřovat specialisté z centrály v Kongresové ulici nebo expozitury v Krakovské ulici, není zatím jasné. Trestní oznámení, které má naše redakce k dispozici, je sice koncipováno na neznámého pachatele, Lippert v něm sám přímo upozorňuje na Novotného. A nevylučuje, že by do skandálu mohlo být zapleteno více lidí.

Bydlení na zámku 10krát levnější než v garsonce?

A o co jde? Pražský magistrát nechal za neuvěřitelnou sumu více než čtvrt miliardy korun zrekonstruovaný zámek v Ctěnicích předělat za další desítky miliónů na luxusní hotel s 48 pokoji, špičkovou restaurací atd., aby ho pak nechal s přispěním Novotného pronajmout soukromé hoteliérské firmě S+P za částku jeden tisíc korun českých- za měsíc. Tedy pouhých 12.000 korun ročně. Později se tato směšná suma sice podle dodatků zvýšila až na 25 tisíc korun měsíčně, i tak však za objekt opravený za 320 miliónů korun platí soukromník jen kolem půl miliónu ročně.

Zdroje: