Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Kalousek: Závidím Pražanům jejich primátora Hudečka

Kalousek: Závidím Pražanům jejich primátora Hudečka
Miroslav Kalousek | zdroj: isifa/MAFRA/Tomáš Krist

Kromě povodní se musí pověřený pražský primátor Tomáš Hudeček (TOP 09) vypořádat ještě s kritikou ze strany starostů jednotlivých městských částí. Podle nich totiž situaci nezvládá. První místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek má ale jiný názor – Praze primátora závidí.

Na Praze 8 se například rozesílaly občanům SMS zprávy, ve kterých se psalo, že magistrát začal stavět protipovodňové bariéry pozdě. "To je prostě náš názor,"  řekl pro Lidovky.cz starosta městské části Jiří Janků (ODS).

Podle něj pověřený primátor Tomáš Hudeček situaci nezvládá. "Co se týče povodní, jednoznačně si dokážu představit lepšího primátora," míní starosta z konkurenční partaje.

Hudečkovi jde o fotku do novin

Podobně hovoří i starosta Prahy 5 Miroslav Zelený (ODS). Hudečkovi jde prý jen o mediální obraz. "Co se týká pana Hudečka, mám velmi smíšené pocity. Před médii deklaruje, jak vše funguje, a realita je jiná. Když jel na Prahu 5, ani mi nezavolal, že sem jede. Předpokládal bych, že pokud chce být informován o stavu naší městské části, tak by se chtěl sejít se mnou. Jemu šlo ale jen o fotku do novin," popisuje Zelený.

Na straně Hudečka ale stojí například ministr financí Miroslav Kalousek. "Patřím mezi vytopené, byť ne v Praze. A jako takový závidím Praze její krizový štáb a jejího pověřeného primátora," řekl serveru. "Politici TOP 09 ochraňují Prahu a Pražany a někteří politici ODS jen plivou. Dělejme každý to, co pokládáme za svou povinnost,“ dodává Kalousek.

Zdroje: