Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Kalousek rozčílil véčkaře. Povolil teď po volbách? To snad ne

Kalousek rozčílil véčkaře. Povolil teď po volbách? To snad ne
zdroj: tisková zpráva

Vrchní škrtmistr povolil. Kalousek oznámil možné rozmrazení vázaných prostředků pro ministerstva. Ekonomický expert Věcí veřejných se diví a obává, zda proklamované vládní škrty nebyly provázeny snahou poškodit VV před podzimními volbami.

Ministr financí a zároveň první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek ve středu oznámil, že díky slušné ekonomické situaci bude možné povolit trochu finanční otěže právě těm resortům, které mají největší potíže.

"Možná, že bude možné velmi malé prostředky těm kapitolám, které mají největší potíže, rozvázat. V každém případě dodržíme schválený deficit," řekl Kalousek s tím, že půjde o stamiliony, nikoliv o miliardy korun.

Peníze pro vnitro a dopravu

Reakce Věcí veřejných na sebe nenechala dlouho čekat. "V případě rozmrazení peněz pro ministerstva očekávám, že peníze budou prioritně uvolněny na ministerstvu vnitra a dopravy. Tato ministerstva přišla v rámci úspor v tomto roce o největší prostředky na svůj provoz," reagovaly Věci veřejné ústy jejího rozpočtového experta, místopředsedy rozpočtového výboru Radima Vysloužila v prohlášení, které přišlo i do redakce ParlamentníchListů.cz.

Vysloužil navíc poukázal na to, že se tak snad neděje poté, co Věci veřejné neuspěly v podzimních senátních a komunálních volbách.

Celý článek na ParlamentniListy.cz