Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Kalousek je starý hrubián, hlásila Peake ve sněmovně. A jiné slavné výroky

Kalousek je starý hrubián, hlásila Peake ve sněmovně. A jiné slavné výroky
Poslanecká sněmovna (ilustrační foto) | zdroj: Mediafax

V letošním roce na schůzích Poslanecké sněmovny opět zazněla řada zajímavých a úsměvných výroků. Za připomenutí stojí třeba „Kalousek je starý hrubián“ nebo „To je prostě chlívek“ či tvrzení, že opozice „sedí na sudu s prachem a škrtá sirkami“.

V červnu sněmovna v prvním čtení schválila vládní návrh na zvýšení sazeb daně z přidané hodnoty o procento na 15 a 21 procent. Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) tehdy na adresu předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky prohlásil: "My přicházíme se zprávami, které nás netěší. Proto také nemám důvod říkat je z tohoto řečniště s rozjařeným úsměvem, zvláště když se přitom dívám na vás. To už jako všeho moc škodí."

Kalousek je starý hrubián

V červenci, když se řešil telefonát ministra financí policejnímu prezidentovi Petru Lessymu, vzkázala vicepremiérka Karolína Peake (LIDEM): "Já dobře vím, že Miroslav Kalousek je starý hrubián, a kdo je z toho teď překvapen, tak zřejmě včera spadl z Marsu."

Během roku opozice mnohokrát kritizovala vládní kroky, samotnou vládu nebo průběh schvalování reforem. Tohle řekl Bohuslav Sobotka o schodku na důchodovém účtu: "Propad, rozklad, chaos. To je výsledek šesti let pravicové vlády."

Zdroje: