Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

John rozesílá maily, jak bojovat s korupcí. Obsahují hrubky a překlepy

John rozesílá maily, jak bojovat s korupcí. Obsahují hrubky a překlepy
zdroj: Mediafax

E-MAIL UVNITŘ Bývalý 1. místopředseda Věcí veřejných uveřejnil na svém oficiálním profilu na ParlamentníchListech.cz dopis, který se zřejmě dostal do pošty všem poslancům Parlamentu. Škárka kromě toho zpochybňuje údajné uplácení asistenta Michala Babáka.

"Dnes jsem dostal do sněmovní pošty, patrně stejně jako ostatní poslanci, mail od předsedy Věcí veřejných Radka Johna. Při jeho čtení jsem málem spadl ze židle," uvedl Škárka na svém profilu (ZDE). Radek John se v textu obrací ke kolegům poslancům, aby nahlásili pokusy o zkorumpování, byť by se jednalo o činy z minulosti. "Nedá mi to, abych mail necitoval celý. Doufám, že mi to čtenáři odpustí, ale nemohu je ochudit o tuto perlu politického pokrytectví a licoměrnosti," doplňuje Škárka.

V dopise, který je uveřejněn pod článkem, předseda Véček a bývalý ministr vnitra Radek John apeluje: "Pokud jste Vy, či vaši spolupracovníci čelili korupční nabídce či klientelistickým návrhům, oznamte prosím tuto informaci veřejně. Jen zveřejněním a jasným distancem je možné učinit jasnou přítrž této politováníhodné praxi a vyslat veřejnosti signál, že korupční chování je na půdě českého zákonodárného sboru zapovězeno." Samotný dopis pak začíná nezvyklou hrubkou, chybí v něm písmeno "ý". Předmět e-mailu tedy zní "Vážen pane poslanče".

Celý článek na ParlamentniListy.cz