Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

John: O zastrašování policie vím. Děje se to už dlouho

John: O zastrašování policie vím. Děje se to už dlouho
zdroj: Mediafax

Exministr vnitra a předseda VV Radek John přiznal, že je policie v současné době znovu zatlačována do kouta. Reagoval tak na údajné politické nátlaky ze strany ministra financí Miroslava Kalouska směrem k vyšetřovatelům kauzy CASA či přímo k šéfu policie. John také prozradil, jak bývalí policisté mluví o zastrašování.

„Dojem je děsivý, protože k zastrašování policie prostě došlo,“ řekl pro ParlamentníListy.cz Radek John. Připomněl varování, kterých se mu dostalo, když nastupoval do úřadu ministra, že policie je velmi citlivý organismus. „A ti, kteří odešli od policie, mi říkali, jak byli zastrašováni,“ dodal John. Ti, kteří zůstali, prý sledují každý signál, pokud se dostane do problémů někdo, kdo vyšetřuje nějakou citlivou kauzu.

Podle Johna se řada příslušníků sboru nechává zastrašit, když cítí „negativní vibrace“. „Já ale vyzývám policii, aby se nenechala zastrašit, ale bojím se, že škody jsou absolutní,“ řekl bývalý ministr vnitra. Opět se prý podle něj podařilo zatlačit policii do kouta, jako tomu bylo posledních 15 let, za které nebyl vyšetřen ani jeden velký případ.