Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 7°C Skoro zataženo

Jandák opustil nemocnici. Pracuje i se stehy v břiše

Jandák opustil nemocnici. Pracuje i se stehy v břiše
zdroj: tisková zpráva

Poslanec a exministr kultury Vítězslav Jandák je už z nemocnice doma a pracuje. A vůbec mu nevadí, že má ještě stehy v břiše, které mu mají ve středu v nemocnici vytahovat.

„Jsem prostě nezmar, ale nebaví mne marodit. Jsem docela aktivní člověk a jen tak polehávat, to není nic pro mne. Navíc, jsem tu pro lidi a občané mne platí, nemůžu si dovolit dlouho marodit," svěřil se pro ParlamentniListy.cz Jandák.

Ten podstoupil před více než týdnem operaci závažně zaníceného žlučníku, který musel ven. Politik s tím měl problémy už několik let a ani špatná životospráva, ale ani stres a poslední dobou hádky v Poslanecké sněmovně tomu nepřidali.

Čtěte více: Jandák je po operaci. Doléčit se pojede na chalupu

„Cítím se dobře, jen ještě musím občas odpočívat, ale už mám různé schůzky, vyřizuju korespondenci a probírám se zákony, návrhy a různými dokumenty," řekl Jandák.

Příští týden, pokud mu bude lépe, by se už naplno rád zapojil do pracovního procesu a vydat se chce i na jih Čech, kde má trvalé bydliště a také poslaneckou kancelář, kde pravidelně každé pondělí přijímá občany a řeší s nimi jejich problémy.

Na pobyt v lázních mít Jandák asi čas nebude. Za chvilku zahájí předvolební kampaň a musí objet několik desítek měst a obcí na jihu Čech, za které jako lídr kandidátky ČSSD kandiduje.

„V současné době mne hodně zaměstnává návrh zákona, který jsme do třetího čtení protlačili s kolegou Bublanem, aby obce v okolí jaderných elektráren získávaly peníze z úroků, na takzvaném atomovém účtu. Ročně to může dělat okolo 150 milionů korun. A ať mají obce a města z okolí těchto zařízení také nějaké výhody, když už lidé v jejich okolí platí nejdražší elektřinu," říká Jandák.

Do Poslanecké sněmovny kandiduje letos naposledy. V politice chce ale zůstat i nadále.

www.parlamentnilisty.cz